NVC Nieuwe Veteranen Club
Regio Zuid-West
Homepage Over ons Merken Regio´s Nieuws Agenda E-kaart Contact Gastenboek
Foto´s: Batavus Simson Yamaha ´Mijn Tweewieler´ Ledenservice Advertentie´s
Toerrit Waddinxveen 12-10-2008
Dus mijn gedachte was om enkele kennissen met brommers, meestal Zundapp rijders, te mailen of te bellen.
En ja hoor Arjan Nugteren ging zowiezo met zijn maatje Gerard en er zouden een stuk of drie rijders met hen meegaan.
Verder had ik Cor Jansen nog gebeld, een mede Capellenaar en wij zouden dan met zijn allen vanaf de van Brienenoordbrug vertrekken naar Waddinxveen.
Arjan Nugteren wist de weg, dus hebben wij hem gevolgd met inmiddels zo, n acht man!
Dat het mooi weer zou worden had Jan Uittenbroek goed aangevoeld en bleek ook uit het enorme aantal liefhebbers dat deze dag plotseling voor Jan zijn stoep stonden.
Ondanks dat gevraagd werd of men wilde mailen als men zou meedoen, heeft toch de grootste groep dit achterwege gelaten, maar ja wat wil je stel dat jij je hebt aangemeld en het stortregent, moet je het alsnog afmelden of je verschijnt niet. Dit is volgens mij zo, n beetje de gedachten gang van de meeste rijders en niet helemaal kwalijk te nemen dacht ik. Maar goed onze Jan heeft zoals gewoonlijk de meest pittoreske plaatjes laten zien en plekken waar je zelf eerst helemaal kleurenblind naar zou moeten zoeken voordat je het gevonden had!
Heel mooi Jan, persoonlijk heb ik mijn ogen uitgekeken en velen met mij denk ik. Voor het twaalfuurtje, had Jan een AC Restaurant in Leiderdorp als stop uitgekozen, met de mogelijkheid om naar Mc Donald’s te gaan die daar vlak naast zit.

“Een half uurtje tot drie kwartier”, riep Jan op de parkeerplaats en zo geschiede.
Daarna hebben wij de rit vervolgd en ik weet echt niet waar we allemaal geweest zijn.
Er mag daarom eveneens gesproken worden van een zéér gedisciplineerde aanhang, die bestond uit tussen de vijfenzestig en vijfenzeventig Brommers!
Iedereen hield zich aan de snelheid die Jan aangaf, circa 30km per uur gemiddeld.
Hulde dus ook hiervoor!
De groep bestond uit de meest verschillende merken zoals, natuurlijk Zundapp, Kreidler, Honda, Batavus, Sparta, Moto Morini, Skyteam, Puch, Yamaha en er was zelfs een prachtig gerestaureerde Moto Guzzi uit 1958 bij!
En merken die ik over het hoofd heb gezien.
Na ongeveer 65km zat de rit erop en Jan kennende, zorgde hij weer voor een leuke toespraak met bloemen voor enkele deelnemende uitspringers.
Een vrouw op een prachtige oldtimer, ik dacht een Batavus of een Sparta en natuurlijk bloemen voor de mooiste originele alsook de mooiste gerestaureerde en dergelijke.
Voorts werd er voor de inwendige mens gezorgd met bitterballen en frikadelletjes.
Er was bier, frisdrank en wijn!
Op de vraag of er nog enkele belangstellenden waren om zijn museum te bezichtigen, waren er zeker twintig met mij erbij, die Jan volgden naar zijn juweeltjes.
Allemachtig, diverse prachtig gerestaureerde oldtimer bromfietsen, waaronder NSU’s Cavalino, Batavus Whippet, diverse Italiaanse Buikschuivers, nostalgische radio’s, een jukebox, een ouderwetse benzinepomp, noem maar op en als klap op de vuurpijl TWEE ROLLS ROYCES!
Een Corniche Convertible uit de jaren zestig en een Geel met zwarte Rolls uit 1928, prachtig gerestaureerd en zéér mooi lopende zescilinder motor, die met één slinger liep!
Kortom Jan Uittenbroek nogmaals bedankt voor deze onvergetelijke dag.

Met vriendelijke groet,
Tex Merkelbach.

U weet dat ik een paar brommertjes verzameld, en soms laat ik ze wel eens zien maar een goede kennis van me kwam met de navolgende vraag, Jan kan ik mijn motor vriend bij je aanmelden voor de tourrit, hij rijdt zelf motor en heeft ook een sparta scooter, maar geen bromfiets, hij zou graag met een sparta mee doen, die heb jij toch wel, en nu ben ik helaas geen fan van sparta, je hebt het of niet, maar in een donker hoekje van mijn schuurtje stond nog een te restaureren groene sparta sport 2V, uit 1969 wel in geheel orginele staat maar met een motortje die nog wat problemen gaf, en dat komt dan wel, maar nu moest dat vlot gaan lopen, en dan komt natuurlijk het moeilijke, ga je met de éne liefde zaterdag winkelen, of doe je de andere liefde, (moeilijk-moeilijk) je zal een keus moeten maken tussen die twee, in dit geval , maandag niet lekvrij snort de sport 2V, waarom deze storie, Theo Schakel is dus niet alleen een motor fanaat, in de goede zin, hij is namelijk de kleinzoon van de oprichter van de oerdegelijke Sparta bromfiets fabriek uit Apeldoorn.

En natuurlijk, daar waren ook aad waardenburg en frieda (met haar grote camera) aanwezig! zowaar de hele familie; schoonzoon en kleinkind! en natuurlijk is andré huige er bij, die pas zijn 60-jarig lustrum groots gevierd heeft en hij ziet er nog steeds zéér ´vitaal uit! en allemaal gaan ze natuurlijk mee rijden..... die 86 lange kilometers rit frieda bedankt voor de foto´s je moet wel gaan sparen voor een grotere auto voor je kleinzoon. ook de foto´s van dick de bruin, die zelf helaas niet mee kon rijden met z´n zundapp 517, ook deze zijn hierbij geplaatst. dick de volgende rit op 20 april 2008 verwacht ik je wel, bedankt voor het maken van de foto´s, deze zijn ook op de site geplaatst.

Jan Uitenbroek

Pagina reeds : 3304 keer bezocht

Copyright © Whoosh 2023