NVC Nieuwe Veteranen Club
Yamahaclub.nl
Homepage Over ons Merken Regio´s Nieuws Agenda E-kaart Contact Gastenboek
Foto´s: Batavus Simson Yamaha ´Mijn Tweewieler´ Ledenservice Advertentie´s
Merken > Yamahaclub.nl > Zaandam

VERSLAG VAN DE TOERRIT VOOR KLASSIEKE YAMAHA BROMFIETSEN VAN 16 MEI 2005 - 2E PINKSTERDAG
Ter ere van het 50 jarig bestaan van Yamaha Motor in Japan, was er voor het eerst een toerrit voor klassieke Yamaha bromfietsen, bedacht door Arjan van der Gulik geholpen door Albert Brouwer. De deelnemers verzamelden zich vanaf 10.00 uur op de Dam in Zaandam en vertrokken om 10.45 uur. Deelname was gratis en een bezemwagen, verzorgd door Van Zaane Tweewielers, stond standby. De 60 km lange toerrit ging van Zaandam via Koog a/d Zaan, Zaandijk, Wormerveer, Krommenie, Krommeniedijk, Uitgeest naar Castricum waar de tussenstop was bij hotel-restaurant-café Borst.
Omdat het mooi weer was namen de deelnemers plaats op het terras, dichtbij hun mooie Yamaha´s. Iedereen genoot van de warme koffie omdat het toch wat fris was.
Na nog wat lekkers te hebben gegeten ging de toerrit vervolgens verder van Castricum via Heemskerk, Assendelft, Nauerna naar Zaandam. Wie nog niet lid was werd spontaan lid waaruit wel bleek dat de deelnemers het heel geslaagd vonden.
Arjan en Albert zullen volgend jaar op de 2e pinksterdag de 2e Yamahatoerrit organiseren met een grote verrassing!

Klik op bovenstaand plaatje om naar de pagina´s over het 50 jarig bestaan te gaan op de Yamahasite. (site in het engels)
Je vindt hier : Yamaha Motor 50 jaar - keuze uit de:
PHOTO HISTORY
RACING HISTORY
CONCEPT MODELS
Een prachtig foto overzicht over 50 jaar Yamaha Motor krijg je dan te zien
Pagina reeds : 3344 keer bezocht

Copyright © Whoosh 2023